Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 20:17 - Вековни манипулации за омраза и антагонизам.Българи vs всичко тюркско и Турция...
Автор: nekonventsialen1 Категория: История   
Прочетен: 3101 Коментари: 15 Гласове:
4

Последна промяна: 25.10.2014 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageНевъобразими ресурси са ВЛОЖЕНИ в трайната манипулация , която има отдавна своите НЕГАТИВНИ РЕЗУЛТАТИ - ОМРАЗА и КРАЕН АНТАГОНИЗЪМ към всичко което е тюркско и Турция и за жалост ТОВА РАБОТИ. Обработват съзнанието на българското население по безобразни пособи вече повече от 100- години...
  В Османската империя действително е имало роби. И не само в Османската империя, ами май във всички европейски стари. А да не забравим - и в САЩ е имало роби. Между другото, знаете ли как са се появили власите по нашия бряг на Дунав? Това са румънски крепости селяни и роби, които избягали в Османската империя. Избягали от собствената си държава. помисли малко по този факт. А знаете ли как са се появили старообрядците в България - това пък са православни руснаци, които били преследвани от други православни руснаци и които намерили убежище в Османската империя. Какво означава роб? Робът е без права, без право на собственост, семейство, без право да пътува. Странно, но тези ограничения не са се отнасяли за българина отпреди "освобождението". Той си е имал семейство, собственост (имот), пътувал е до Йерусалим за да се поклони на "Божи гроб", или до Индия за подправки. По същото време "свободният" руснак не е имал право да напусне селото си, ползвали са го за впрегатен добитък, продавали са го. В католическа Европа феодалът е имал "законно" право на първа брачна нощ с всяка младоженка от домена, които иначе също са били "свободни". Пак там, набедените за вещици били удавяни или изгаряни, без право на защита (над 5 милиона). Да не говорим как католици от "Светата инквизиция" са проверявали християнската правоверност на другите католици...Аз твърдя че робовладелски строй и подтисничество са коренно различни неща и затова споря. Това че си приличат по много белези не ги уеднаквява като термини.
Има много европейски държави които изобщо не са съществували преди 150 години и въпреки това не съм чул някой Норвежец да се жалва че е бил под Шведско робство.



Гласувай:
6



1. nikikm - Мога
25.10.2014 21:09
да те разбия,точка по точка,ред по ред,мисъл,макар провокацията и манипулацията в този боклук,да са трудно разпознаваеми,като мисли,по мисъл! НИЩО! НИЕНТЕ! САМО ЗЛОБА ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ И ОПИТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ!МАТЕРИАЛЪТ Е БОКЛУК!
цитирай
2. dimat - такива мръсотии може да изплюе само изрод.
25.10.2014 21:12
Надхвърлил съм 70 години.До 20 -та си година живях при баба ми и дядо ми в едно Източнородопско село,което се намира до гръцката граница.Със собствените си уши съм слушал ,мръсен изрод,разказите на моите баба и дядо,непосредствени свидетели и потърпевши,на зверствата на турците над населението ,през 1913 г.Повечето хора от нашето село и околните села са се спасили след бягство в околните гори,или по селата из Беломорска Тракия,но и много са си изпатили и заплатили със живота си,някои от тях след зверски гаври и мъчения.Ако мислиш,че това са измислици,пожелавам ти, ти и твоето семейство, да бъдат сполетени, от такива "измислици".
цитирай
3. nekonventsialen1 - Ха... ха ... ха
25.10.2014 21:34
Токсините са ви засегнали , както и вируса на русофило- новорусийското съветофилство - ваша си работа , знам , че така и ще си пукнете с ОМРАЗА . Шибаняци...
цитирай
4. vmir - Добър бегъл поглед към реалностите.
26.10.2014 09:19
Достатъчно е да се погледне как всяка втора жена днес твърди, че е домашна робиня, за да се постави това понятие под сериозен въпрос. Простаците обаче няма как да му дадат отговор, защото при тях “мисленето” e сведено до боравене с примитивни пропагандни клишета. Тяхното истинско “мислене” не е способно да направи разлика между изнасилена проститутка и Орлеанската дева, защото мизерниците винаги се пишат баш-юнаци, а претенциите на простака са най-безпардонни.

Заради претенциите си простака е готов да оплюе и омаскари всичко читаво около себе си, за да може да хленчи, да се вайка и да чака “освобождение” от всеки бандит или насилник, търсещ начин да се възползва от простотията, продажността и малодушието му. Реват от турците притежателите на същия манталитет, който ги докара тук с продажността и сервилността си към чуждите насилници. Те отвориха вратите на крепостите и продадоха родните си господари, за да дадат властта в ръцете на нашествениците, срещу които реват днес, че са забравили предателските им заслуги.
цитирай
5. nekonventsialen1 - Бегъл е ...
26.10.2014 10:16
признавам , защото е силно отдалечен период , пък и силно задичен от манипулациите , но като за непретенциозен непрофесионалист е достатъчен , като ГЛАС...
цитирай
6. germantiger - НЕ ОНЕВИНЯВАЙ ЧРЕЗ ВИНА
26.10.2014 11:50
ИЗПОЛЗВАШ ИНФОТО ЗА ДА ОНЕВИНИШ!

А трябва с това инфо НЕ да ОНЕвиняваш турците, а да обвиниш всяко робство.

Впрочем знаеш ли, че черните лидери/вождове и шамани са продавали свои негри в робство на белите и това е бол документирано в извори, зщаото черните лидери са богатеели и търсили белите за да продават свои в робство?

...

Разликата швед да роби норвежец, сравнено с турчин да роби християнин е... пропастразлика.

...

За пропагандата на другарите срещу всичко тюркско и турско си почти абсолютно прав.
цитирай
7. nekonventsialen1 - Грешка
26.10.2014 12:11
Аз не оневинявам , аз искам да дам мотиви за преразглеждане и преформулиране на поведение - ако живееш в омраза и учиш и потомците си на това , правиш ГРЕШКИ , това са тезите ми. Сега имаме ново време Р. Турция за добро ли , за лошо ли е наш съюзник и много мощна държава и икономика ОТ КОЕТО ИМАМЕ НЕ САМО ШАНСА , НО И ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ , ПРИБЛИЖАВАЙКИ СЕ КЪМ ТАЗИ СТРАНА , А НЕ ОБРАТНОТО.
цитирай
8. germantiger - ...
26.10.2014 18:53
Напротив - грешката е в теб или твоя постинг!

Форма, поднасяне, лексика.
За да се бориш с предразсъдъците в хората (аз се съмнявам в този ти мотив) трябва да подбереш и начина за това - в случая не си успял - коментарите под постинга ти го посочват.
цитирай
9. nekonventsialen1 - Коментарите ти ли?
27.10.2014 09:39
Няма коментари - има лозунги и отричане , без никакъв аргумент срещу тезите и посочените факти. Не ме е грижа за този ви подход - подготвен съм.
цитирай
10. germantiger - ;)
27.10.2014 14:10
Със същия успех можехте да напишете клишето - ВАШЕТО МНЕНИЕ НЕ МЕ ВЪЛКНУВА И МИ ГУБИ ВРЕМЕТО - за тази лексика и аз съм готов...

Не е до готовност, а до вглеждане и развитие, ако щете - усъвършенстване, когато някой разумно Ви критикува.

НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ЛИЧНОСТТА МИ ИЛИ ВАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕЯ, СПОРЕТЕ С АРГУМЕНТИТЕ МИ И КЪМ ТЯХ СЕ ОТНАСЯЙТЕ - ще рече помислете върху думите ми - Вашия постинг без форма и ред, Вашето слово без акценти и Вашата грешка да сравявате робия между скандинавци с такава на Балканите и разноверска - това показва липсата Ви на правилен подход и истинност.
цитирай
11. nekonventsialen1 - Казвам го...
27.10.2014 15:47
Как няма да сравнявам , човече - хората трябва да правят сравнения , ние непрекъснато се сравняваме с какви ли не народи , дори с Японците. И българите са имали своята религия , своя храм , училище собствености , читалища , документи , пътували са извън територията , която османската Администрация е администрирала , дори - такива са били условията и за част от днешните норвежци...Не разбирам кое е това което не е верно в моя коментар!? Наистна , типажи от формата който ти показваш , не са ми интересни - глупашките им критикарствания - съшо.
цитирай
12. nekonventsialen1 - Ха... ха ... ха
27.10.2014 20:45
Глупости , я моля дръж се по-подходящо!
цитирай
13. atil - Колко време трябва да мине и дали ...
28.10.2014 20:29
Колко време трябва да мине и дали зависи от времето за да се разбере, че когато религията стане политика и настъпва щорм. Във всички религии има догми, които определят друговереца за второ качество човек, а в някои религии друговереца е приравняван с животните. Да се убиват друговерци не е грях и т.н. Това е разпространено и върху еретиците. Туркофобията е присъща за българите обаче не само по религиозни причини, подобно на русофобията на поляците или на отношенията между германци и французи, между унгарци и чехи, гърци и турци и дори между православни руснаци и украинци.
Формално робство в България е нямало юридически, съдилищата работели за всички, но с привилегии за мюсюлманите, често пъти по места местният феодал малко се интересувал от законите и правилата. Имало и разбойнически банди, всичко това наложило на християните да намерят начини за въоръжена самозащита, което пък било незаконно...
От друга страна България през цялото време била под окупация и анексия, тъй като никой цар не е подписвал нищо с османците. След това ни окупират руснаците, раздават български земи на сърби и румънци, после почват да решават европейците без да питат никого тук. После съединение, войни и ЕДИН СУВЕРЕНЕН АКТ НАКРАЯ БЪЛГАРСКИ - ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА, КОГАТО БЪЛГАРИЯ ОТНОВО СТАВА ДЪРЖАВА!
Лошото при нас е че туркофобията се подклажда постоянно и изкуствено и се превръща в жива рана и язва в душата на българина. От защитна реакция се превръща в комплекс за малоценност Това се отразява и върху светогледа и върху науката и дори върху съзнателното самоотричане от културно и историческо наследство. Турците и мюсюлманството се свързват с езици и култури съществували далеч преди появата на османския бейлик в Мала Азия и на религията ислям вообще?! И то възникнали на други континенти и географски ширини. Това е вече духовната и социална патология, която ни убива наред с другите налудничави теории и идеологии претворявани в живота от различните видове марионетки у нас. От 1944 г
цитирай
14. oranjevia - Вероятно говориш за периода след ...
01.11.2014 15:13
Вероятно говориш за периода след 1825 година когато султана под натиска на Европа и факта на гръцкото освобождение му става ясно ,че ако продължи по този начин средновековното шериатско мракобесие скоро ще го натикат в Азия зад Босфор?И тогава дава някои права на "раята".Преди това не е така сме свидетели на кръвни данъци,помохамеданчвания, до прославутия данък на изтърканите зъби-яде ти турчин кокошката-плащаш му данък за зъбите.А за отвлечените и помохамеданчени българки какво ще кажеш?Не си дочел докрай Достоевски- там има един пасаж оправдаващ цялата руска политика и инвазия в Османската империя: "че всички тия къщички и градинки, и жени, и деца, и непълнолетните момчета и момичета в тия къщички – всичко това всъщност принадлежи на турчина, който си го взема, щом пожелае. И той го взема, взема го и в мирно време, взема и в моменти на процъфтяване, взема и пари, и добитък, и жени, и девойки..."Така е било то.
цитирай
15. atil - Един коментар ми се изгуби, ако ми се ...
09.11.2014 08:35
Един коментар ми се изгуби , ако ми се изгуби и този ще си изтрия и предния, публикувания...
Достоевски и той не се е разминал с пропагандата и не е само той...Вероятно е разсъждавал през призмата на одушевеният народ-добитък в Русия по това време. Тях ги е освободил също Александър Втори.
Не е било точно така освен по време на войни и въстания, но така е било тогава навсякъде по света. Тук поне разликата в правата и свободите(каква ирония с днешния ден...) е била на религиозна а не на расова или национална основа. Освен това когато едните имат право да носят оръжие а другите нямат, ясно е че ще има злоупотреби и терор, още повече когато властта гледала на тях през пръсти. Така би било и ако беше обратното или където и да е по света при тези условия в "обществото". В Западна Европа пък господарите и бароните имали право на първата брачна нощ...Ние поне тук сме минали без такива права. Освен това тук имало постоянна въоръжена съпротива, докато при руските и европейските роби не е било така.
През втората половина на 19 век не знам кой какво вземал , но българите започнали да завладяват империята икономически отвътре. Затова Добродетелната дружина(сдружението на богаташите и търговците) се надявали и за политическата власт ако в едно недалечно бъдеще Османската държава станела светска държава.
Младите не искали да чакат и били на друго мнение и започнали подготовка за въстание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nekonventsialen1
Категория: Политика
Прочетен: 120222
Постинги: 159
Коментари: 92
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031